Får jag spela fotboll?

fiete-arp

För att inte fördärva den unga tyska generationen på en gång förbjuder en lag i det stora landet arbetstagare under 18 år att jobba efter klockan åtta på kvällen. Ställer det här till problem? Fråga Jann-Fiete Arp som är tvungen att begära undantagstillstånd för att kunna spela Hamburgs match mot SC Freiburg på fredag.

Enligt 14:e paragrafen i lagen om ungdomsskydd måste spelare få tillstånd för att kunna spela matcher som börjar efter 20:00. Lagen har dock ett undantag som gäller musik, teater och andra föreställningar. Där tolkas fotbollen in. Med tanke på att fredagens match har avspark vid 20:30 måste Arp få myndigheternas godkännande innan han ens kan ingå i truppen som tränare Markus Gisdol ska ta ut.

Det kommer bli mer vädjande blickar mot de tyska myndigheterna om Asp fortsätter som han gjort hittills. I januari blir Asp 18, vilket innebär att han även måste få okej att spela mot Borussia Mönchengladbach.

Två mål på fem matcher är ett bra facit för vilken anfallare som helst. Det är ännu bättre om du är blott 17 år ung. Målen och insatserna har gjort att flera klubbar runt om i Europa har börjat slicka sig runt munnen och få Euro-tecken i ögonen.

Men först får vi väl hoppas att han får möjlighet att spela och slå igenom ännu mer tydligt i sitt Hamburg SV.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: