Mammor motar läktarvåldet

Hetlevrade derbyn har vi sett många från olika delar av världen. Bland de mest intensiva lokalmötena finns en rad olika drabbningar i Brasilien.

Polisen är ofta kravallutrustad och våld möter våld. Den brasilianska klubben Recife tänkte inför mötet med lokalrivalerna Nautico och ville att söndagens derby skulle handla härlig stämning med fotbollen och läktarkulturen som det centrala.

Därför utbildades cirka 30 mammor av Recife för att ta hand om säkerhetsarbetet kring fotbollsplanen och på läktarna. Tanken var i mångt och mycket att mödrarna skulle föra med sig en annan typ av respekt som från första början skulle stävja och förhindra bråk och andra tråkigheter.

I varselvästar med texten ”Säkerhets mammorna” skrivet på ryggen blev resultatet att ingen behövde gripas för dåligt uppförande på läktarna. Brasiliansk media rapporterar även lite skämtsamt att alla Recife-ultras efter matchen gick direkt hem för att diska, städa sina rum och göra klart alla läxor.

– Tanken var att göra de mest fanatiska anhängarna medvetna och också bidra på något sätt för att skapa en fredlig och mer positiv stämning på läktarna. För, ingen vill ju slåss framför en mamma och särskilt inte hans egen, säger en av initiativtagarna på Recifes hemsida.

Det kanske inte är en helt vattentät strategi, men välvärt att rapportera och skriva om tycker Sanningsvittnet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: