Jagad tysk om fullspäckat spelschema

Joachim Löw har tagit tillfället i akt att slå ett slag för färre speldagar och mer ledighet för sina landslagsspelare. Den tyske förbundskaptenen hävdade att hans landslag inte ens fått tillräckligt med vila efter deras efterlängtade VM-guld i juli.
Imorgon, tisdag, spelare Tyskland, som överraskande föll mot Polen i Warsawa i lördags, mot Irland. En av de tilltänkta startspelarna är Julian Draxler som inför matchen i den polska huvudstaden fick agera inhoppare för att han inte kände sig tillräckligt frisk och pigg för 90 minuter. Istället blev det ett inhopp för Draxler. Toni Kroos sade efter matchen att han tyckte spelschemat helt klart är fullspäckat.

– Belastningen på spelarna är för hög. De höga kraven på klubblagen i såväl den inhemska ligan som Champions League, det är för mycket. Om man tittar närmare på spelarna behöver de mer pauser och vila från matchspel. Vissa spelare får så lite som tre veckor efter en stor turnering innan det är dags att ansluta tillbaka till klubblagets fulla veckoschema. Om man analyserar många av de spelare som är med oss i landslaget ​​nu märker man snabbt att de har för kort vila och ledighet innan de väntas vara tillbaka i klubblaget och försäsongsträningen. Det är helt enkelt inte tillräckligt, säger Löw bekymrat.

– Det kanske inte gör någon skillnad över en enstaka säsong, men det gör säkert skillnad över flera säsonger på raken, tillade förbundskaptenen.

Något som förvärrar den problematiska situationen för tyskarna är också att de nu sedan det efterlängtade VM-guldet inte längre är jagande, utan jagade. Tyskland ser ut att vara det nya Spanien och enligt många experter kommer Tyskland stå överst på flera mästerskaps prispall.

En möjlig del av en förklaring till att Tyskland körde huvudet i väggen mot Polen. Innan förlusten i Warsawa hade Tyskland vunnit sina senaste 33 matcher. Nu kommer landslaget till matchen mot Irland med två raka förluster. Först en vänskapslandskamp mot Argentina, Polens kvalmatchtvinst. Räkna där till den knappa vinsten mot Skottland, så ser ”Die mannschaft” onekligen ut att vara trötta.

Löw insisterar att framgången inte är en belastning för sitt lag, men medger samtidigt att alla motståndare blir inspirerade av att spela mot världsmästaren.

– De svårigheter som vi upplever just nu är av en typ som vi har upplevt många gånger tidigare. Men generellt sett tror jag inte att läget nu är något svårare än det varit tidigare. Vi brukade vara jägaren; nu är vi bytet. Vi vet att lag som Skottland kommer att spela med otrolig motiverat mot oss, men det var redan ett faktum efter VM för fyra år sedan och senaste EM-slutspelet. Vi känner till situationen, vi vet vad man får av det, säger Joachim Löw.

Trots detta faktum att tyskarna är trötta världsmästare utan vila med flera jägare ute efter dem är Tyskland fortfarande favoriter att vinna gruppen.

– Om du frågar mig hur stämningen är nu, är raseri fel ord, ilska liksaså. Men vad du kan känna är någon slags beslutsamhet, att vi verkligen vill ta tre poäng mot Irland, säger en säker Löw och erkänner samtidigt att det finns en otrolig besvikelse i laget.

Irland kommer till spel mot Tyskland med full poängpott efter både vinst mot Geogien och Gibraltar. Men någon vidare skrämselhicka får ändå inte förbundskapten Löw.

– Vi har sett båda de irländska matcherna och har analyserat dem och vi kan förvänta oss någon form av kopia av Polen. Det är inget nytt för oss. Irländarna har en fantastisk kämparanda och de vet hur man försvarar sig, säger Joachim Löw.

Oron för tighta spelscheman delas kanske inte så mycket av tyska fotbollspubliken som snarare oroar sig för att Philipp Lahm inom en snar framtid sägs slut i landslaget. Något som kan lämna ett stort tomrum i så väl det defensiva- som offensiva spelet. Det finns dock unga förmågor som kommer ha hela Tysklands förstoringsglas på sig. Främst kommer Erik Durm och Antonio Rüdiger att ha granskande ögon på sig.

– Philipp Lahm har spelat i landslaget i många år och har visat världsklass både på höger- och vänsterkanten. Det är uppenbart att det skulle vara svårt att ersätta någon som honom över en natt, men det är fortfarande bara en en fantasi eftersom han fortfarande spelar, lugnar förbundskaptenen Löw.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: