Avrättning skakar Olympique Marseilles ledning

ImageAdrien Anigo, sonen till ordförande José Anigo, sköts ihjäl under torsdagseftermiddagen i en så kallad ”uppgörelse” i den sydfranska staden. Detta bekräftar nu franska poliskällor för lokal media.

Adrien Anigo mördades i en nordlig förort till den oroliga hamnstaden på runt klockan fyra på eftermiddagen nära en tunnelbanestation där han skulle gå ur en bil. Två män på motorcykel åkte då förbi bilen och sköt Adrien Anigo minst en gång i huvudet från nära håll.

Adrien är en av två personer att dödas i samma stil i Marseille-området bara idag. Anigo, den yngre, misstänktes vara en del av ett gäng som rånade dussintals juvelerare under åren 2006 och 2007.

Adrien togs något år efter rånarvågen i förvar hos polis men släpptes snart efter procedurfel under rättegången mot honom.

Sammanlagt har 15 personer dödats i liknande uppgörelser i Marseille bara i år. Polisen säger att morden bär alla kännetecken av mord inom gangstervärlden som mer än sällan är koppland till narkotikahandel.

OM:s ordförande, José Anigo berättade i en intervju med fransk media 2011 att sonen varit kriminell.

– Gatan tog min son. Men rättvisan tar hand om det. Vem bryr sig om det i dag när han har en sportbutik, fru och två barn, frågade sig José Anigo i en intervju 2011.

Adrien Anigo blev 30 år gammal.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: