Supporterns separationsångest


Med trippande steg smyger sig VM 2014 i Brasilien allt närmare oss fotbollsfantaster. Brasilien försöker städa bort det gamla, allt från favelor till gamla arenor, och ta i det nya. Ett samhälle där alla sköter sig och med fina och nybygda arenor.

För två veckor sedan spelades den sista matchen på Grêmios hemmaarena, den klassiska och mytomsbundna Olimpico Monumental i Porto Alegre, som varit klubbens hem sedan 1954.

Grêmios nya arena är också en trevlig byggnad, men namnet är väl ändå rätt så platt? Grêmio Arena, heter den. Dessvärre är det många Grêmio-supportrar som ändå vill ha kvar Olimpico Monumental, inte minst för att ha stadion som en plats för böner och tillbedjan.

I den här videon med Grêmio-ikonerna Danrle och Jardel, från det Grêmio som 1995 vann Copa Libertadores, och Hugo de León, som 1983 vann samma turnering och sedan också interkontinentala cupen, visas vad som varit så speciellt på Olimpico Monumental för de 45 000 åskådarna. Inte så lustigt ändå att man är både sentimental och har separationsångest med andra ord.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: