Till slut får vem som helst spela i Lazio

Från början blev Lazios Antonio Candreva tråkad och utbuad av sina fans. Nu har Candreva vunnit över fansen till sin sida. Trots allt…
– Min mor kom och tittade på en vänskapsmatch mellan Lazio och Chelsea, minns Fabio Liverani.

Efter 10 minuter satte hon i öronproppar. Och det var inte någon öronbedövande stämning som fick mamma Liverani att inte höra sina egna tankar. Det var förolämpningarna som Fabio Liverani fick höra av sina egna fans. Hans brott var att spela i Lazio men heja på lokalrivalerna AS Roma.

Det är en liknande situation som Antonio Candreva funnit sig i. Förra året blev Candreva inbytt mot Hernanes i 88:e minuten i 2-0-segern mot Milan. Istället för att varken hylla Hernanes eller Candreva möttes den inbytte av hån från Curva Nord. Reaktionerna på hans ankomst till Rom var så extrema att han var tvungen att hålla en speciell presskonferens och förneka sina band till den gulröda konkurrenten.

– Jag har inget att dölja, försökte Antonio stelt och nervöst förklara. Jag är inte Romanista. Jag lämnade hemmet vid 14 års ålder och har aldrig stått i Curva Sud.

Få blev övertygade om var hans hjärta och tillhörighet fanns. För, oavsett om han har spelat och blivit svettig för den biancocelesti-tröjan var han för många Laziale en Giallorossi.

Men något ändrades den 7 april när han gjorde sitt första mål för klubben. Mot Napoli. Det var en match som ägnades och tillskrevs Laziolegenden Giorgio Chinaglia. Så när Antonio nätade framför Curva Nord brast fansen ut i ett glädjevrål.

Men hur gick det med Liverani då? Laziofansen verkar inte ha världens bästa minne, eller vara speciellt långsinta, för även Fabio lyckades vinna över fansen på sin sida -trots att han är Romanista…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: