Antonio Conte stängs av en säsong

Juventus-tränare Antonio Conte har nu fått sin dom för sin inblandning i de påstådda uppgjorda matcherna i den italienska fotbollen. Han stängts av 10 månader. Conte som förra året ledde den ”gamla damen” till scudetton, under hans första år som tränare i den klubb han en gång i tiden spelade i.

Den 43-årige Conte har anklagats för att inte ha rapporterat påstådda uppgjorda matcher under sin tid som tränare i Siena säsongen 2010-2011.

Efter polisförhör i maj förnekade Conte uppgifterna och sa att han var ”fast besluten om att bevisa sin totala oskuld”. När sedan Antonio Conte fick höra om det italienska fotbollsförbundets, FIGC, planer försökte han nå en uppgörelse med förbundet, något som skulle komma att avvisas.

Förslaget Conte kom med innebar ändå att han skulle stängas av, trots sin oskuld. Tre månaders avständning och dessutom skulle Conte betala böter på 200 000 euro.

Förbundet har nu istället bekräftat att det blir en 10 månaders lång avstängning, vilket innebär en säsongs frånvaro för Antonio Conte.

Italiensk polis har tidigare bekräftat att Conte varit föremål för utredning kring bedrägeri över en påstått uppgjord match mellans Contes Siena och Novara i april 2011.

Tidigare har både Grosseto och Lecce flyttats ner från Serie B under nästa säsong, för deras del i skandalen. Båda klubbarnas presidenter får dessutom något slags näringsförbud inom fotbollen under en fem års period.

I maj gjorde polisen razzior mot fler än 30 hus, däribland spelares, tränares och presidenters hus. Laziokaptenen Stefano Mauri greps tillsammans med tidigare Genoa-spelaren Omar Milanetto. Dessutom gjorde polisen ett besök hos italienska landslagslägret som laddade inför EM i Polen-Ukraina.

I Ungern greps utöver spelarna också fem personer misstänkta för att vara en del av den internationella spelkartellen. Som en följd av polisens blitz-räder upprättades i juni en arbetsgrupp som skulle ta itu med de påstått uppgjorda matcherna.

Tidigare Atalanta-kapten och Cristiano Doni stängdes av tre och ett halvt år i augusti 2011 för sin roll i ”Calcioscommesse”-skandalen.

Han greps på nytt i december 2011 under uppgjorda matcher och vadslagning anklagelser.

Som det inte vore nog så stängdes tidigare Lazio-anfallaren Giuseppe Signori av fem år och 15 andra spelare fick spelförbud mellan ett och fem år för sina delar i den stora spelhärvan.

När det gäller den hårfagre Antonio Conte har han till den 20 augusti på sig att överklaga förbundets avstängning.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: