Honte à vous, Anelka!

Nicolas Anelka har en minst sagt brokig karriär bakom sig. Fransmannen har många klubbyten bakom sig -många med anledning av hans dåliga humör. Anelkas sätt har i många lägen varit ”får-jag-inte-som-jag-vill-är-jag-inte-med”. And, he´s done it again!

Hans senaste klubb i Shanghai har förändrats dramatisk sedan fransosen kom till klubben i januari. I förra veckan hände plötsligt något som varken klubbens fans eller experter fortstod. Alla blev tagna på sängen av klubbledningens beslut att sparka hela tränarstaben. Anledningen sas vara att ett ökande missnöje fanns i spelartruppen. Den franske tränaren Jean Tigana fick sparken, men det franska styret fortsatte i Shanghai Shenhua.

Medan fans försökte söka klarhet i varför den omtyckte Tigana fått sparken började nyheten kring Anelkas övertagande av tränarbiten genomsyra fotbollskina. Kvällen efter klubben sparkat tränarstaben meddelade Anelka på twitter att han numera ville bli kallad spelande manager, något som är förbjudet i Kina. Något som skulle göra det svårt för klubben att erkänna för förbund, media och sina egna fans.

Två dagar efter rensningen slutar Anelkas tränardebut i total och fullständig förnedring. Shenhua förlorade mot Tianjin Teda med 1-0 för första gången i klubbens historia. Fotograferna fotograferade gladligen en tom tränarbänk och en självuttagen anfallare i Anelka. Shenuas fans lät inte domen vänta på sig och buade högljutt ut sina ”Blue devils”. Resten av Kina satt tillbakalutat och smålog åt kinas eget ”Galacticos” nederlag.

Trots några dagars distans till den historiska förlusten är människor fortfarande trötta på vad som ännu inte har kommit fram ur den här såpoperan. Anelka har ingen tränarerfarenhet och har som tidigare nämnt en lång historia av att stöka till stämningen i omklädningsrum runt om i flera av de nio klubbar 33-åringen varit i. Hur han kommer att förena ett ungt omklädningsrum i desperat behov av stabilitet med hans oerfarenhet kan bara framtiden utvisa.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: