Hästarna Rooney

Julen står och väntar i farstun och vill inte annat än att komma in i värmen och gemenskapen i vardagsrummet. Granen är pyntad och paketen inslagna, men vad händer med den som redan har allt?

Tja, Wayne Rooney unnar sig själv, inte en utan, två tävlingshästar.

Det har rapporterats hej villt kring att Rooney i veckan spenderat 1,1 miljoner kronor, hälften av hans veckopeng, på att köpa två hästar. En för honom själv och en för hans fru Coleen. Tydligen ska Rooneys hästar bli åtminstone stallkamrater med Waynes lagkamrats Michael Owens hästar. Men Rooney ligger rejält i lä. Owen har nämligen över 100 hästar i sitt stall. En av fullbloden har fått namnet Tomway, efter Waynes pappa Thomas. Märkligt val kan tyckas när fadren Thomas Rooney är misstänkt för inblandning i en utredning kring en misstänkt spelhärva i Skottland.Thomas greps och räddades från sitt spelmissbruk så sent som i oktober.

Men vad det andra fullblodet ska heta, det vet nog inte ens Rooney som låter den vara namnlös. Vad som är säkert är ändå att hästarna ska tävla i vitt och rosa.

En källa till en engelsk tidning säger att det är gemenskapen i hästarna som paret Rooney är ute efter.

– Wayne och Coleen brinner för sporten och det är en hobby som de njuter av tillsammans.

Hur länge paret kommer njuta återstår att se eftersom Wayne, likt pappa Thomas, haft spelproblem. Redan 2006 rapporterades det att han hade skulder på runt 8 miljoner kronor kring spel gjorda på fotbollsmatcher.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: