Bakom lås och bom

Amantino Mancinis fotbollskarriär är med största sannolikhet över. En italiensk domstol har nämligen dömt den brasilianska yttermittfältaren till fängelse för våldtäkt.
Det var under sin tid i Milano som Mancini under en fest, som Ronaldinho bjöd in till, fick sällskap hem av en kvinna. Väl hemma i sin lägenhet förgrep sig Mancini på kvinnan.

Efter händelsen ska kvinnan förtvivlad ha försökt kontakta polis, något som en vän till Mancini, Gerardo Eugenio do Nascimento, ska ha försökt förhindra. Kvinnan kom till slut i kontakt med polis och fallet blev ett domstolsärende. Amantino Mancini hävdade hela tiden under rättegången att han var oskyldig, något han inte fick något gehör för i rätten. Domen fastslogs tidigare i veckan till fängelse i två år och åtta månader. Mancinis vän dömdes samtidigt till tio månaders fängelse för sitt försök att hindra kvinnan till kontakt med polisen.

Den 31-åriga offensiva mittfältaren spelade för Roma i fem år innan han lämnade för Inter 2008. Bänkad i Inter blev han förra säsongen utlånad till Milanokonkurrenten Milan. Efter en misslyckad sejour även där skrev Mancini på för Mineiro i Brasilien under januari i år.

Även om inte någon kommentar har kommit från brasilianska 13:e placerade Mineiro, förväntas Mancinis kontrakt brytas.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: