Blind as i B(l)att(er)….

Varför har inte Sepp Blatter fått Nobels fredspris ännu? Jag menar, han uppträder ju sannerligen som om han vore den nya Mahatma Gandhi…
Nu i veckan kom ännu ett utspel från fotbollens mäktigaste man. En fortsättning på hans förslag på att kvinnliga fotbollsspelare bör ha minimala kläder för att göra damfotbollen mer intressant. En fortsättning på att homosexuella som tänkt sig besöka VM i Qatar helt enkelt borde lämna allt vad sexuellt umgänge heter hemma i respektive hemland. Nu har hans lösningar på orättvisor, människosyn och annat kommit till frågan om rasism.

Vips så fick han nya fifthteen minutes of fame.

I en intervju med CNN World Sport sa den 75-årige firhets-rättvisekämpen att rasismen inte längre finns inom fotbollen.

– Jag förnekar att det förekommer. Det finns ingen rasism. Det kanske är en av spelarna som mot en annan står för ett ord eller en gest som inte är korrekt men det handlar också om den som drabbas, säger Blatter och menar att den som fått något riktat mot sig har ett ansvar.

– Han borde säga att vi är i en match och i slutet av matchen tar vi i hand eftersom sådana här saker kan hända. Vi har jobbat hårt mot rasism och diskriminering.

Sep Blatter fortsatte berätta om sin uppenbarelse:

– Jag tror att hela världen är medveten om de ansträngningar vi gör mot rasism och diskriminering. Och på spelplanen kan du ibland säga något som inte är så korrekt, men sedan är matchen slut och du har nästa match där du kan bete sig bättre.

Very well. Det är rättvist att poängtera att saker, ibland, sägs i stridens hetta som inte är okej och representerar en spelares verkliga inställning. Men denna förklaring bör dock inte ursäkta användning av rasistiska, sexistiska eller homofobiska uttryck. Kränkande språk på planen bör straffas hårt och inte sopas under mattan, som Blatter och hans gelikar helst av allt skulle föredra. Att Blatter själv är problemet är dock osannolikt. Han är snarare bara toppen av FIFAs isberg…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: