Menez lämnar huvudstad för huvudstad

Måndagen den 25/7 2011 slutade Jeremy Menez att vara en Romaspelare. Efter tre år med klubben går han nu till sin barndoms favoritklubb, Paris Saint-Germain. Affären kostar favoritklubben nio miljoner euro. Fransmannen kommer med all sannolikhet att i Italien bli ihågkommen som en gåta. En spelare som kunde blixtra till på nästan oöverträfflig genialitet för att sedan försvinna totalt ner i ett tomt vakuum.

Medan hans flytt från Rom inte kom helt och hållet som en överraskning, skulle det vara försumligt att glömma att det för sex månader sedan upplevdes som att Menez äntligen hade funnit sin rätt i Serie A och det italienska sättet att spela fotboll.

Den ihopbitne unge fransosen kämpade för att komma tillbaka från en svårlöst period i Roma. Den olösta tvisten kom till sin spets i slutet av 2009 när han fick massiv kritik från både fans, medspelare och tränare Claudio Ranieri efter att ha blivit utvisad mot Cagliari. Hans talang verkade försvinna och arbetet på planen uteblev då också.

En offentlig ursäkt och några snabba inhopp så var senare Menez tillbaka i Ranieris startuppställning. Han fick då också en mer central roll i laget under säsongen 2010-2011, som gjorde att han blommade ut desto mer. Menez sågs njuta av sin nya position och roll i laget.

Hans fotbollskunskaper som då också skymtades mer och mer kunde ses bland annat mot Shaktar Donetsk i Champions League. Jeremy Menez plockade upp bollen  mitt på motståndetsplanhalva för att sedan valsa runt tre försvarare innnan han curlade in bollen perfekt i övre hörnet av målet.

Men allt har ett slut och även framgången och positionsrollen för Menez. Ranieri fick sparken efter en bedrövlig sista tid i klubben och ersattes med gamle anfallaren Vincenzo Montella. Den nya tränare gjorde det väldigt klart över att han hade lite tid för inkonsekvens och värderade arbetsviljan och tilliten mer än någonting annat. Spelare som Rodrigo Taddei och Simone Perrotta fick därför oftast plats i laget och vips så var Menez tillbaka på bänken. Hans dålig reaktion på att dela bänk med Montella antydde att hans tid i Rom var på väg mot sitt slut. Hans ovilja att stanna och kämpa om en plats i laget fanns inte kvar.

Detta har visat sig vara fallet och Menez har lämnat AS Roma som en onekligen talangfull spelare som för det mesta misslyckades att leva upp till sin enorma potential. Romafansen har lämnats undrande över vad som kunde ha varit och hoppas att hans ersättare, Erik Lamela, kommer att åtnjuta n mer framgångsrik tid i Rom.

Menez kommer sannolikt också att se tillbaka på sin tid i Roma med besvikelse men kommer också att vara entusiastisk över sin framtid i PSG, en klubb som verkar gå i rätt riktning.

Att Jeremy Menez bara är 24 år vittnar om att han fortfarande har gott om tid att vända sin karriär till en odelad framgång och han har verkligen allt råmaterial som krävs för att gå vidare och göra det.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: