Maskot- och människomarodören

He has done it again!

Sanningsvittnet uppmärksammade den 3 mars den panamanska fotbollsspelaren Luis Moreno i colombianska Deportivo Pereira som orsakade mycket vrede och oro i Colombia. Allt efter att ha sparkat den levande maskoten som Atletico Junior Barranquilla har på hemmaarenan Estadio Metropolitano.

Ugglan avled efter sparken och Moreno sa sig vara både ångerfull och rädd för konsekvenserna. Han blev också mordhotat och fruktade för hela sin familjs säkerhet. Sanningsvittnet frågar sig om Moreno är lika ångerfull nu, eller om han fortfarande oförstående för det tumult han varit inblandad i nu, igen?

Luis Moreno har nämligen återigen hamnat i blåsväder. Ugglan sparkade Moreno på när den låg ner. Nu har Moreno sparkat hårt på en motståndare. Den nya sparken delades ut i den colombianska liga matchen mellan Morenos Pareira och Andrés Ramiro Escobars Cali. Escobar föll vid offensiv hörnflagga och Moreno som såg att bollen låg under Escobar tvekade inte utan sparkade allt vad han hade. Dessvärre för både Escobar och Moreno träffade Moreno inte bollen. Rött kort blev det direkt.

Att sparken som tog illa på Escobar renderade ett rött kort hade Moreno ingen förståelse för alls. Han svarade istället med att skaka på huvudet åt domarens beslut. Hur Moreno kommer att se på sin andra huvudlösa spark med lite distans till det hela ska bli intressant att följa upp.

Sparkade en motståndare

Först en uggla.

Nu en människa.

Luis Moreno har återigen hamnat i blåsväder.

Den här gången efter att ha sparkat på en motståndare som låg ned.

Luis Moreno fortsätter att skapa negativa rubriker. För lite mer än en månad senare blev Pereira-spelaren världskändis – på grund av en attack på en uggla.

Fågeln, som var en maskot för Atletico Junior, landade skadad på planen under en match och bortalagets Luis Morena gick till attack.

Han sparkade till ugglan och fick stå emot mycket kritik för överfallet. Den överlevde sparken men dog 30 timmar senare på grund av chock.

Nu har han delat ut nya sparkar.

Händelsen kom i matchen mellan Pereira och Cali i colombianska ligan.

Fick rött kort direkt

Tillsammans med en medspelare jagade han motståndaren Andrés Ramiro Escobar, som föll nere vid hörnflaggan.

Trots att han låg ned gick Moreno till attack med en hård spark, han ville komma åt bollen som låg vid Escobar.

Sparken tog illa på Cali-spelaren och domaren svarade genom att ge Moreno rött kort. Han förstod inte alls varför och skakade på huvudet efter utvisningen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: