Uppskatta gåvan -eller dra åt helvete!

Pausa musiken. Sätt istället igång din favorit musikvideo till låten ”Thriller”. En staty av popstjärnan Michael Jackson avtäcktes utanför Fulham Craven Cottage Stadium i London i söndags.

Vad sa du hade hänt, sa du?


Ordföranden i Fulham, den Egyptenfödde Mohamed Al-Fayed, var en nära vän till Jackson, som dog 2009, och han berättade för sina fansen att de alla kunde börja följa ett annat lag om de inte gillar och godtar hans hyllning till popkungen.

– Varför är det bisarrt?, frågade ägaren AP. Fotbollsfansen älskar det. Om några dumma fans inte förstår och uppskattar en sådan gåva kan de dra åt helvete. Jag vill ändå inte ha sådana fans. Om de inte förstår och inte tror på saker jag tror på, kan de gå till Chelsea, eller någon annanstans, fortsatte Al-Fayed.

– Folk kommer att köa för att komma och besöka statyn från hela Storbritannien och det är något som jag och alla andra ska vara stolta över, menar Al-Fayed.

Den 78-årige miljardären blev känd när han 1985 köpte varuhuset Harrods (Al-Fayed såg till att en staty av sig själv restes utanför butiken). Han och hans familjs plats i engelska hemmen kördes i botten när hans son, Dodi, omkom i en bilolycka som också tog livet av Diana, prinsessan av Wales, i Paris, augusti 1997.

Prinsessan Diana och Jackson var också vänner, som förts samman av sina subtila förhållanden till media och hängivenhet till olika välgörande ändamål.

Protesterna har redan varit många mot det märkliga uppförandet av statyn. Rio Ferdinand är en av skeptiskerna och har på twitter kommenterat statyn och Al-Fayed.

Så här skriver Ferdinand:

“Gillade ens Michael Jackson fotboll??! Vad gör en staty av en stor personlighet utanför Fulham FCs stadio?!”

”Sätt upp en affisch, inte en staty!! En staty utanför en arena är för folk som har uppnåt stora framgångar i klubben, inte för ett litet framtrände.”

”Al Fayed sa att han och Jacko var goda vänner…nå, ställ upp en staty utanför DITT hus!!”

Matchen som spelades efter att statyn avtäckts slutade med hemmavinst för Fulham som besegrade besökande Blackpool med 3-0.


One response to “Uppskatta gåvan -eller dra åt helvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: