Facebook Magath

Under de senaste två veckorna har Felix Magath fört Schalke till final i tyska cupen och till kvartsfinal i Champions League. Trots det är han på väg att få sparken.


Magath, som närmar sig mitten på sitt fyraåriga kontrakt har haft tur att han fått vara kvar så länge. I somras shoppade han loss och knöt till sig Raúl på en fri transfer och spenderade dryga 300 miljoner kronor på Klaas Jan Huntelaar och José Manuel Jurado. Men Shalke med de nya lagkamraterna öppnade säsongen tungt. Laget förlorade sina fyra första matcher och Schalkes fans verkade förlora sin tro på Magath.

Klubben har sedan dess återhämtat sig, klättrat till tionde plats i Bundesliga och gör en framgångsrik turné i Champions League, där man senast slog ut Valencia genom 3-1 i sista matchen. Men det kan vara för sent för att det ska rädda Magath. Schalke fansen har öppet börjat visa sitt missnöje med managern och har väntat på en avgång i månader nu.

Tidigare i mars försökte Magath nå ut till fansen genom att skapa ett Facebook-konto. På så sätt ville han försöka vinna över upprörda anhängare som ser honom som en tränare med diktatorisk stil.

Under drygt två veckor fick han över 140.000 vänner, som har gett honom tummen upp, ikonen på sociala nätverket som visar på sitt godkännande och gillande.
Det dröje inte länge innan han blev förlöjligad över sitt moderna tilltag för att nå ut till fansen. Vid hemmamatchen mot återuppväckta Nürnberg höll hans egna supportrar upp en banderoll med en stor nedböjd tumme och orden: ”Felix: Vi tycker inte om dig längre”.

Hans försök att komma i kontakt med fansen hade helt plötsligt istället blivit ett stort skoningslöst hån från deras sida.

Men Felix gav inte upp. Han laddade upp en video med titeln ”Mitt första steg” där Magath förklarade varför han var så intresserad av vad han kallar ”nya medier” såsom Facebook och hur han såg fram emot att föra en dialog med fansen.

Det var i ett ord, lustigt. Magath som tidigare setts som övertygande, befallande stel och spänd bytte helt tillvägagångssätt. Hans tal lät ihåligt, trots att filmen hade skurits till under 50 sekunder.

Magath vaknade förra veckan upp till nyhetsmedier som rapporterade att klubben med all säkerhet kommer sparka honom efter säsongen. Han och hans spelare sa att de inte gav rapporterna någon uppmärksamhet. Det var ingenting att spekulera runt tyckte laget. Något som blir svårt att undvika utan fler stora vinster.

– Det är inte intressant för mig vad tidningarna skriver, sa Magath efter segern mot Valencia, jag har ett kontrakt fram till 2013.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: