O fim amargo para Ronaldo

Corinthians fyllde förra året hundra år. Med en liten märklig tidsräkning såg klubben detta årets Copa Libertadores som en titel att vinna som ett hedrande av klubbens 100 år. Till förra årets Copa Libertadores var Corinthians direktkvalificerade eftersom laget vunnit Copa do Brasil. Så var inte fallet till årets Copa Libertadores, något som Sanningsvittnet redan slagit fast. Här kommer fortsättningen och det möjliga slutet på Corinthians och Ronaldos öde.

Tolima skulle besegras i andra kvalomgången för att Corinthians skulle gå till gruppspelet. Det var ingen tvekan om vem som var den bättre sidan, på papper. En plats i gruppspelet för brassarna ansågs vara något av en formalitet.

Den första matchen på Pacaembu i São Paulo slutade mållöst. Det var ett överraskande resultat som blev ett risktagande för klubben. Skulle det inte bli vinst på bortaplan skulle både klubbens dröm och Ronaldos sista dröm över. Ronaldo som drömde om att vinna Copa Libertadores för att ha chans att knyta ihop sin karriärssäck i klubb-VM. Ett VM som liksom Ronaldos landslagstriumf ska gå av stapeln i Japan.

Laget behövde höja sig, förbättra sin prestation men det otänkbara inträffade. Timão var inte bättre och förlorade måstematchen med 2-0. Tolima styrde spelet på hemmaplan och var en välförtjänt vinnare. Danny Santoya öppnade målskyttet under första halvlek, innan Wilder Medinas dödade matchen i andra halvlek. Corinthians försök att komma tillbaka försvårades av egna spelaren Ramirez, fyra minuter efter att han blivit inbytt för Timão. Han såg rött och fick rött kort. Återigen hade Timão misslyckats vinna Copa Libertadores. Drömmen blev fortsatt en mardröm.

Rasande fans tog sig till flygplatsen för att visa sitt missnöje med laget när de utvalda kom hem till São Paulo. Fansen skanderade förolämpningar medan de väntade. Laget undvek dock fansen och lämnade flygplatsen med en poliseskort. Klubbhuset blev nerklottrat med kritiska meningar, de flesta riktade till president Andres Sanchez och Ronaldo.

En mening löd:
”Före detta världsmästare -nu skamlöst fet”.
Krav på att de båda skulle lämna klubben kom som en annan anstromning. Ronaldo ska enligt vissa överväga det, allt eftersom segern i Libertadores var ett av hans viktigaste mål i år. Med den ambitionen som gått upp i rök, och hans fysiologiska problem, kan Ronaldo avsluta sin karriär redan nu.

Tränaren Tite var heller inte han förskonad från krav på avgång. Trots at förlusten mot Tolima var hans första på fjorton matcher, var det droppen för vissa. Med en krossad dröm om en Libertadores-titel kan nu Tite bara koncentrera sig på ligan och att rädda sitt jobb. Derbyt mot Palmeiras i söndags avgjorde hans fortsatta öde. Det blev en 1-0 vinst som räddade livhanken på Tite ett tag framöver.
Resten av säsongen kommer, hur den än slutar, ha en bitter eftersmak. Det tidiga urtåget kommer vara ett av de bestående minnena av hundra år av drömmar krossas med skyhöga förväntningar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: