Fans ger sitt blod för att rädda klubben

Dimitar Berbatov är i toppform för tillfället och gjorde i helgen ännu ett hattrick för sitt Manchester United. Anfallarens moderklubb, som under 1980 och -90talet var med i de europeiska cuperna, är dessvärre inte i samma form, uppger engelsk media. Klubben Pirin från den lilla staden Blagoevgrad i södra Bulgarien är skyldig över 400 levs, ungefär 1,9 miljoner kronor, i obetalda löner till såväl spelare som övrig klubbpersonal, skatter och andra skulder.

Fram till den 31 mars har klubben på sig att få fram pengar för att slippa bli utkastade från högsta ligan och få börja om i amatör-division tre.

– Det är synd, kommenterar Dimitars far Ivan Berbatov, också han en gammal Pirin-spelare, och fortsätter, vi har fortfarande det bästa juniorlaget i landet och se vad som händer med vårat A-lag.

Han verkar bedrövad över den moderna fotbollens utveckling som nu kommit att drabba klubben i hans hjärta.

– Men detta är verkligheten. Man kan inte räkna med att överleva i professionell fotboll utan pengar. Är det inte patetiskt, frågar sig Ivan och fortsätter sitt resonemang, Pirin producerar fortfarande förstklassiga unga spelare, men alla försvinner för att spela i andra klubbar.

En av dessa förstklassiga unga spelare är hans son, Dimitar som började sin karriär i Pirin 1991 för att sju år senare lämna för CSKA Sofia. Vad han, Dimitar, har att säga om det hela vet vi inte, eftersom han gjort sig onåbar för en kommentar om Pirin. Skulle han kunna hjälpa till finansiellt?

Det är det i alla fall andra som är beredda att göra. Pirin-fans säger sig vara beredda att donera blod för att hjälpa klubben med pengar. I Bulgarien måste nämligen patienter i behov av transfusioner betala för blodet. Det hela sattes igång av förra Pirin-målvakten Miroslav Mitev.

– Vi vädjar till fans som kommer att donera blod att i sin tur donera pengarna till Pirin, säger Mitev som också hoppades att erbjudandet skulle dra uppmärksamheten till klubben från den lokala myndigheten för att vissa fans har anklagas för att vara likgiltiga för Pirins problem.

Pirin ligger på 14:e plats i högsta ligan som består av 16 lag. På 15 matcher har klubben skrapat ihop elva poäng.

/A

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: