Hedenhös mer nutid än engelska män

Det var inte första gången, vilket gör det hela än värre. Två väletablerade herrar, fotbollskommentatorer, hånade och förnedrade en professionell domare som i helgen dömde Wolverhampton – Liverpool. Inför matchen, när kommentatorerna Andy Gray och Richard Keys blev inspelade fälldes kommentarer om personen och inte domaren. Sian Massey, en kvinnlig linjedomare som dömt många matcher på högnivå blev utsatt för sexism utan dess like.

Keys och Gray tyckte sig kunna så pass mycket om fotboll att de kunde dra alla kvinnor över en kam.
– Någon borde gå ner och förklara offsideregeln för henne, sa Keys.
Gray höll med och svarade:
– Jag vet. Kan du fatta det? Kvinnliga linjedomare. Glöm vad jag sa – de kan nog inte offsideregeln.

Deras klagosång fortsatte att ralliera över hur kvinnor inte ska ha med fotboll att göra. Något som alltså inte är första gången. Under ett sammandrag från kvinnornas FA-cupfinal (jag har glömt årtal) under 90-talet hånskrattade de båda åt spelet och avslutade sändningen tidigare för att de skrattade åt det kvinnliga spelet.

Det positiva med denna historia är att Sian Massey släppte en offsidesituation som Torres gjorde mål på. Många trodde det var offside, men målet godkändes helt korrekt av Massey. Så duon satte säkerligen sin samtidsanalys i halsen när de såg det modiga och korrekta beslutet. Familjen Hedenhös är nog mer jämlika och öppna för dagens samhälle än dessa två stofiler.

De två stolpskotten är nu avstängda på obestämd tid av arbetsgivaren, tvkanalen Sky Sports, som menar att duon fällt kommentarer som är både oacceptabla och oförlåtliga. Skandalen har blivit en världsnyhet och undertecknad hoppas att det leder till att de båda blir av med jobbet. Inte minst för att det inte är första gången det händer…
/A
 

 


One response to “Hedenhös mer nutid än engelska män

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: