Livsöden och kärlek

Livet kan ta många oförutsägbara vändningar, bara så där. Snabbt och när som helst utan några som helst förvarningar.
Vissa av ödets vägval har förödande konsekvenser än andra.

Igår läste jag ännu en mycket välskriven och intressant artikel/inlägg från Malena Johansson på Il Calcio al Corso. Den handlade om Marco Borriello och Peppe Sculli som båda har mer eller mindre tvivelaktiga familjeband. Båda två, nu i varsitt italienskt huvudstadslag, har maffiosokopplingar. Marcos pappa blev mördad när han Marco var elva år ung medan Peppes morfar sägs vara en maffiaboss. Marco pratar inte gärna om varken hans traumatiska förlust eller om misstankarna om samröret med Neapels större herrar. Tre år senare lämnar Marco sin familj för att satsa på fotbollen. Hur det egentligen har format honom är svårt att ta reda på, men att ödet gjort sitt är väl ändå klart.

Men allt behöver inte behöva betyda död och tvivelaktiga familjeangelägenheter för att förändra ett liv. (Hur jag än skriver så kommer både du och jag jämföra med ovannämnda historia…men men!)

Idag var jag på det främsta cafét här i Linköping och pratade med min fotbollsvän Rafael. Han berättade om sitt gamla liv som scouser och Liverpoolsupporter. Rafael var i sina unga år på ett elitläger i Halmstad och såg Liverpool med Dalglish och övriga Liverpoollegender. Han fick till och med stå framför alla i laget för att bli fotograferad. En jätteupplevelse för vem som helst. Juventus har alltid varit nummer ett, men Liverpool höll han ordentlig koll på också…tills den dagen en svensk glidtacklingsmästare, Glenn Hysén, blev lagkapten. Allt med Liverpool gavs bort, allt revs sönder eller gjordes av med på annat sätt. En kärlek tog slut och en annan blev större. Juventus fick än mer uppmärksamhet och där är vi än idag.

Rafael kommer mycket möjligt vara med i kommande program här på Sanningsvittnet. Både som passionerad lokalkännare och italienkännare. Jag hoppas och tror det kommer bli mycket intressanta stunder med honom, och hans bror Moses som även han är en fin fotbollskännare -lokalt, italienskt och engelskt.

/A

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: